• UNIRAZAK Level 6 Qualification with LRN UK Professional Diploma

  Graduan UNIRAZAK Level 6 Qualification akan terima LIMA (5) kelayakan microcredential tahap 6 dari UNIRAZAK. Kredit dari Microcredential ini boleh dipindahkan ke program ijazah yang punyai akreditasi MQA. Selain itu graduan juga akan terima sijil tambahan Professional Diploma dari LRN UK.

  Yuran hanya RM5989, ansuran bulanan mudah 7x atau 10x atau guna KWSP

  Pengajian jarak jauh di mana (PJJ) kelas dan penilaian dalam talian

  Kelayakan tambahan diploma jangka pendek dari UK secara PJJ dalam masa 7 bulan setengah

 • Adakah anda sesuai untuk program ini?

  Ini adalah program UNIRAZAK Level 6 Qualification dengan sijil tambahan Professional Diploma dari LRN UK secara jarak jauh dan jangka pendek untuk anda, jika anda

  • ada pengalaman kerja tetapi tiada kelayakan akademik untuk memohon jawatan yang lebih tinggi

  • tahu industri yang memerlukan khidmat anda namun tiada kelayakan akademik untuk memasuki industri tersebut

  • nampak peluang kenaikan pangkat dan gaji di tempat sekarang tetapi tiada kemahiran dan kelayakan tertentu

  • berminat untuk menceburi kerjaya yang baharu

  • seorang pemilik perniagaan atau syarikat yang ingin belajar strategi perniagaan terbaru

  • punyai keinginan untuk tambah ilmu dan kemahiran

  • punyai keinginan untuk dapat formal education

 • Kenapa UNIRAZAK Level 6 Qualification?

  Laluan alternatif "Non-MQA" bagi mereka yang tidak memenuhi syarat kemasukan untuk program arus perdana tetapi mempunyai pengalaman kerja dan keinginan untuk memiliki kelayakan yang lebih baik secara separuh masa.

  UNIRAZAK Level 6 Qualification

  UNIRAZAK adalah Kementerian Pengajian Tinggi SETARA Universiti 5 Bintang 2018/2019. Ini menjadikan graduan lebih diterima di pasaran pekerjaan global. Lulusan program ini akan menerima lima (5) microcredential tahap 6 dari UNIRAZAK. Microcredential ini boleh dipindahkan ke mana-mana program ijazah yang berkaitan di UNIRAZAK atau universiti lain.

  Professional Diploma

  Selain itu, graduan akan terima kelayakan tambahan Professional Diploma dari LRN UK. Kelayakan ini tidak punyai apa-apa akreditasi dan hanya sijil dalaman dari LRN UK.

  Yuran Berpatutan

  Yuran pengajian hanya RM5989 atau ansuran bulanan mudah 7x atau 10x. Program ini pendek tempohnya dan punyai yuran yang berpatutan.

  Graduat dalam 7 bulan++

  Kelas dalam talian. Kaedah penilaian utama adalah kerja kursus, dan kuiz, struktur ini cukup fleksibel untuk anda lulus. Tetapi itu sama sekali tidak mengurangkan hasil pembelajaran anda.

  Fleksibiliti dari segi masa dan tempat

  Anda pilih tempat dan masa belajar. Anda pilih untuk hadir ke kelas online atau tonton kelas yang sudah dirakam. Anda membuat pilihan..

  Pengalaman dalam talian yang unik

  Anda masih menerima tahap pengajaran dan sokongan yang sama dengan pelajar di kampus. Penggunaan teknologi pembelajaran dalam talian terkini memudahkan anda berhubung dengan pensyarah dan rakan sekuliah.

 • Program Kami

  Klik gambar untuk melihat perincian program UNIRAZAK Level 6 Qualification dengan sijil tambahan Professional Diploma dari LRN UK
 • Apa itu Microcredentials

  Menurut MQA, microcredential adalah pensijilan digital yang menilai pengetahuan, kemahiran, dan kecekapan dalam bidang tertentu yang boleh menjadi 1) komponen program berakreditasi MQA atau 2) hanya kursus "stand-alone" yang menyokong pengembangan profesional, teknikal, akademik, dan peribadi pelajar.

  Lima microcredential di dalam UNIRAZAK Level 6 Qualification ini adalah asalnya dari  lima subjek kursus program sarjana muda yang diiktiraf MQA. Oleh itu MQA membenarkan pemegang kredensial mikro ini untuk memohon pemindahan kredit mendatar ke UNIRAZAK atau universiti lain berdasarkan dasar pemindahan kredit umum MQA dan peraturan dalaman institusi pengajian tinggi mengenai pemindahan kredit.
 • For more information,

  please fill in the form below

  Fakta Mudah mengenai Level 6 Qualification@ UNIRAZAK

   

  Program yang ditawarkan:

  • UNIRAZAK Level 6 Qualification in Business Management (dual award with LRN UK Professional Diploma in Business Management)
  • UNIRAZAK Level 6 Qualification in Human Resource Management (dual award with LRN UK Professional Diploma in Human Resource Management)
  • UNIRAZAK Level 6 Qualification in Supply Chain Management (dual award with LRN UK Professional Diploma in Supply Chain Management)

  Akreditasi:

  • UNIRAZAK Level 6 Qualification dan sijil tambahan Professional Diploma dari LRN UK adalah program TANPA AKREDITASI MQA
  • Namun begitu, graduan akan terima lima (5) Microcredential dengan akreditasi pada peringkat Ijazah dari UNIRAZAK.

  Tempoh Pembelajaran:

  • 7 bulan ++ (30 minggu)

  Bilangan Modul dan Unit untuk setiap program:

  • 5 modul (dengan 40 ++ unit pembelajaran)

  Bengkel:

  • Kuliah dan webinar

  Kaedah Penilaian:

  • Tugasan (80%)
  • Peperiksaan Akhir (20%)

  Syarat Kemasukan:

  • Umur 20 tahun ke atas
  • SPM
  • Jika tiada SPM, perlu ada minima 3 tahun pengalaman kerja

   

  • Laluan Pendidikan Tinggi

   Program kami membolehkan mereka yang tidak mempunyai kelayakan formal - di semua peringkat kerjaya mereka - untuk mempelajari kemahiran yang relevan yang dapat diterapkan di tempat kerja/perniagaan untuk mendorong kejayaan.

  • 1

   UNIRAZAK Level 6 Qualification

   Graduat dengan kelayakan tambahan sijil Professional Diploma dari LRN UK.

   2

   Microcredential Award

   Terima lima (5) Microcredential Award dari UNIRAZAK

   3

   Ijazah (MQA)

   Kemasukan melalui STPM atau APEL A Tahap 6 jika berumur 21 tahun dan ke atas tanpa STPM

   4

   Master (MQA)

  • * Lulusan UNIRAZAK Level 6 Qualification boleh memilih untuk memohon pemindahan kredit secara horizontal ke program ijazah (yang ada MQA) menggunakan microcredential dari UNIRAZAK. 

   Sekiranya mereka tidak mempunyai syarat kemasukan untuk program ijazah, mereka boleh memohon melalui APEL A T6 dengan syarat berumur 21 dan ke atas. 

   Selanjutnya mereka boleh memohon pengecualian kredit sehingga 30% di peringkat ijazah di universiti tertentu mengikut kelulusan MQA berdasarkan pengalaman dan latihan terdahulu menggunakan APEL C. Ini akan memendekkan lagi tempoh pengajian mereka.

  • Kajian menunjukkan lebih 60% pelajar separuh masa tidak dapat menyempurnakan pengajian mereka*

   Program ini direka untuk membantu anda menyempurnakan pengajian dengan mudah tanpa mempengaruhi hasil pembelajaran program. Inilah yang dimaksudkan dengan "belajar adalah gaya hidup".

   Sokongan tambahan

   Pelbagai sokongan dari universiti dan pusat pembelajaran. Dengan pengalaman lebih dari satu dekad dalam mengurus dan membantu wargakerja untuk menyempurnakan pengajian separuh masa mereka, SKC komited untuk membantu anda berjaya.

   100% online, dimana sahaja

   Semua bahan pembelajaran untuk setiap topik boleh didapati dalam talian melalui Learning Management System (LMS).

  • Yuran yang berpatutan

   Yuran struktur terbaik untuk program profesional

   Pembayaran Mudah

   Ansuran bulanan mudah 7x atau 10x

   Pengeluaran KWSP

   Pengeluaran KWSP boleh digunakan untuk membiayai pengajian anda. Untuk maklumat lebih terperinci, sila hubungi perunding kami

   Dana HRDCorp 

   Program ini juga boleh dituntut di bawah HRDCorp. Untuk maklumat atau bantuan yang lebih terperinci, sila hubungi perunding kami

  • Berinteraksi dengan pensyarah berpengalaman

   Bengkel online sehari bersama dengan pensyarah akademik dan industri

   Semasa bengkel online sehari, anda akan dapat berinteraksi dengan ahli akademik dan pakar industri yang berpengalaman, dan pada masa yang sama dapat memanfaatkan peluang untuk mengenali dan bekerjasama dengan rakan sekerja dari pelbagai latar belakang dan bangsa.

    

   Sesi ini bertujuan untuk meningkatkan pemahaman anda mengenai topik yang anda pelajari. Semasa sesi ini, anda akan dapat menerapkan teori pembelajaran dan praktikal (praktik) melalui perbincangan mengenai penugasan modul.

   Prof. Dr. Barjoyai Bardai
   Professor

   Prof. Nick Barker
   Foundation Professorial Chair in Leadership

   Yayasan Tun Ismail Mohamed Ali

   Assoc. Prof. Dr. Gazi Md Nurul Islam
   Associate Professor

  • Program yang terbukti untuk wargakerja

   Misi Pusat Pendidikan Berterusan (CCE) Universiti Tun Abdul Razak (UNIRAZAK) adalah untuk menjadi pusat kecemerlangan pembangunan modal insan melalui program berasaskan kemahiran, latihan dan kursus pendek.

    

   Ini sejajar dengan kedudukan UNIRAZAK sebagai Universiti 5 Bintang SETARA Kementerian Pengajian Tinggi 2018/2019, UNIRAZAK dimiliki sepenuhnya oleh Yayasan Pelaburan Bumiputra, yang juga pemilik Permodalan Nasional Berhad (PNB).

    

   Kandungan program kami memberikan penekanan kepada orientasi praktikal dunia perniagaan semasa yang sesuai dengan norma dan amalan industri. Fokus program kami adalah kepada proses pembelajaran bersepadu yang menghubungkan teori dengan pendekatan industri praktikal.

  • Belajar dan Bina Network

   20,000 alumni kami adalah bukti bahawa pengajian UNIRAZAK cukup fleksibel untuk membantu anda mengimbangkan kerjaya, keluarga dan pelajaran.

   Alumni UNIRAZAK datang dari mana-mana sahaja, masing-masing dengan pengalaman profesional yang unik, komitmen peribadi dan aspirasi kerjaya seperti anda. UNIRAZAK berbangga dengan alumninya yang terus menerus memberi impak positif kepada komuniti dan profesion mereka di seluruh dunia.

   Raja Iskandar Raja Mukhtaruddin

   (Masters in Philosophy)

   General Manager

   Human Resource & AdministrationGAS Malaysia Bhd

   Nurhafizawati binti Ismail

   (MBA -Leadership)Sales Lead Malaysia & ThailandSoftline Group

  • FAQs

  • Ambil langkah seterusnya, sekarang!

   Belajar di mana sahaja, bila-bila masa dengan Program UNIRAZAK Level 6 Qualification dengan kelayakan tambahan sijil Professional Diploma dari LRN UK.

   All Posts
   ×