• Diploma Jangka Pendek untuk Warga Kerja

  Graduan UNIRAZAK Professional Qualification Level 6 in Supply Chain Management (Tiada Akreditasi MQA) akan terima lima (5) kelayakan microcredential. Kredit dari Microcredential ini boleh dipindahkan ke mana-mana program ijazah yang punyai akreditasi MQA.* Selain itu graduan juga akan terima sijil Professional Diploma in Supply Chain Management dari badan penganugerahan di UK.

  Yuran hanya RM6550, ansuran bulanan mudah 7x atau 10x atau guna KWSP

  Kelas dan penilaian dalam talian

  Pilih untuk graduat dalam 7 ++ bulan

 • Adakah anda sesuai untuk program ini?

  Ini adalah program UNIRAZAK Professional Qualification Level 6 dengan sijil tambahan Professional Diploma dari UK secara jarak jauh dan jangka pendek untuk anda, jika anda

  • ada pengalaman kerja tetapi tiada kelayakan akademik dalam bidang supply chain atau logistik untuk memohon jawatan yang lebih tinggi

  • tahu industri yang memerlukan khidmat anda dalam bidang pengurusan rantaian bekalan namun tiada kelayakan akademik untuk memasuki industri tersebut

  • nampak peluang kenaikan pangkat dan gaji di tempat sekarang tetapi tiada kemahiran dan kelayakan dalam bidang pengurusan rantaian bekalan

  • berminat untuk menceburi kerjaya dalam bidang pengurusan rantaian bekalan

  • seorang pemilik perniagaan atau syarikat yang ingin belajar pengurusan rantaian bekalan

  • punyai keinginan untuk tambah ilmu dan kemahiran

  • punyai keinginan untuk dapat formal education

 • Kenapa UNIRAZAK Professional Qualification Level 6?

  Laluan alternatif "Tanpa Akreditasi MQA" bagi mereka yang tidak memenuhi syarat kemasukan untuk program arus perdana tetapi mempunyai pengalaman kerja dan keinginan untuk memiliki kelayakan akademik yang lebih baik.

  UNIRAZAK Professional Qualification Level 6

  UNIRAZAK adalah Kementerian Pengajian Tinggi SETARA Universiti 5 Bintang 2018/2019. Ini menjadikan graduan lebih diterima di pasaran pekerjaan global. Lulusan program ini akan menerima lima (5) microcredential tahap 6 dari UNIRAZAK. Microcredential ini boleh dipindahkan ke mana-mana program ijazah yang berkaitan di UNIRAZAK atau universiti lain.

  Professional Diploma

  Selain itu, graduan akan terima kelayakan tambahan Professional Diploma dari UK. Ambil maklum sijil ini adalah sijil dalaman dari sebuah badan penganugerahan di UK dan merupakan unregulated qualification.

  Yuran Berpatutan

  Yuran pengajian hanya RM6550 atau ansuran bulanan mudah 7x atau 10x.. Program ini pendek tempohnya dan punyai yuran yang berpatutan.

  Graduat dalam 7 ++ bulan

  Kuliah dalam talian. Kaedah penilaian utama adalah kerja kursus, dan test, struktur ini cukup fleksibel untuk anda lulus. Tetapi itu sama sekali tidak mengurangkan hasil pembelajaran anda.

  Fleksibiliti dari segi masa dan tempat

  Anda pilih tempat dan masa belajar. Anda pilih untuk hadir ke kelas online atau tonton kelas yang sudah dirakam. Anda membuat pilihan..

  Pengalaman dalam talian yang unik

  Anda masih menerima tahap pengajaran dan sokongan yang sama dengan pelajar di kampus. Penggunaan teknologi pembelajaran dalam talian terkini memudahkan anda berhubung dengan pensyarah dan rakan sekuliah.

 • Apa itu Microcredentials

  Menurut MQA, microcredential adalah pensijilan digital yang menilai pengetahuan, kemahiran, dan kecekapan dalam bidang tertentu yang boleh menjadi 1) komponen program berakreditasi MQA atau 2) hanya kursus "stand-alone" yang menyokong pengembangan profesional, teknikal, akademik, dan peribadi pelajar.

  Lima microcredential di dalam UNIRAZAK Professional Qualification Level 6 adalah asalnya dari lima subjek kursus program sarjana muda yang diiktiraf MQA. Oleh itu MQA membenarkan pemegang kredensial mikro ini untuk memohon pemindahan kredit mendatar ke UNIRAZAK atau universiti lain berdasarkan dasar pemindahan kredit umum MQA dan peraturan dalaman institusi pengajian tinggi mengenai pemindahan kredit.
 • For more information,

  please fill in the form below

  Fakta Mudah mengenai Level 6 Qualification in Supply Chain Management @ UNIRAZAK

   

  Bilangan Modul:

  • Lima (5) modul
  Bilangan Unit:
  • Empat puluh lima (45) unit
   

  Antara Unit Pembelajaran di dalam program ini:

  1. Role of a Business Manager
  2. The Basics of Managing Today's Business
  3. The Key Functions of a Manager
  4. Individual Behaviour and Organization
  5. Group Behaviour and Organization
  6. Organisational Change and Stress Management
  7. Establishing a Global Supply Chain Strategy
  8. Purchasing in Global Supply Chains
  9. Managing Market Channels in Global Supply Chains
  10. Professional Portfolio Development and LinkedIn for Business Manager

  Akreditasi:

  • UNIRAZAK Professional Qualification Level 6 dan sijil tambahan Professional Diploma dari UK adalah program TANPA AKREDITASI MQA
  • Namun begitu, graduan akan terima lima (5) Microcredential dengan akreditasi pada peringkat Ijazah dari UNIRAZAK.

  Tempoh Pembelajaran:

  • Minimum 7 ++

  Bengkel:

  • Kuliah online
  • Webinar online

  Kaedah Penilaian:

  • Tugasan (80%)
  • Peperiksaan (20%)

  Syarat Kemasukan:

  • Umur 20 tahun ke atas
  • SPM
  • Jika tiada SPM, perlu ada minima 3 tahun pengalaman kerja

   

  • Laluan Pendidikan Tinggi

   Program kami membolehkan mereka yang tidak mempunyai kelayakan formal - di semua peringkat kerjaya mereka - untuk mempelajari kemahiran yang relevan yang dapat diterapkan di tempat kerja/perniagaan untuk mendorong kejayaan.

  • 1

   UNIRAZAK Professional Qualification Level 6

   Graduat dengan kelayakan tambahan sijil Professional Diploma dari UK.

   2

   Microcredential Award

   Terima lima (5) Microcredential Award

   3

   Ijazah (MQA)

   Kemasukan melalui STPM atau APEL A Tahap 6 jika berumur 21 tahun dan ke atas tanpa STPM

   4

   Master (MQA)

  • * Lulusan UNIRAZAK Professional Qualification Level 6 boleh memilih untuk memohon pemindahan kredit secara horizontal ke program ijazah (yang ada MQA) menggunakan microcredential mereka. 

   Sekiranya mereka tidak mempunyai syarat kemasukan untuk program ijazah, mereka boleh memohon melalui APEL A T6 dengan syarat berumur 21 dan ke atas. 

   Selanjutnya mereka boleh memohon pengecualian kredit sehingga 30% di peringkat ijazah di universiti tertentu mengikut kelulusan MQA berdasarkan pengalaman dan latihan terdahulu menggunakan APEL C. Ini akan memendekkan lagi tempoh pengajian mereka.

  • Kajian menunjukkan lebih 60% pelajar separuh masa tidak dapat menyempurnakan pengajian mereka*

   Program ini direka untuk membantu anda menyempurnakan pengajian dengan mudah tanpa mempengaruhi hasil pembelajaran program. Inilah yang dimaksudkan dengan "belajar adalah gaya hidup".

   Sokongan tambahan

   Pelbagai sokongan dari universiti dan pusat pembelajaran. Dengan pengalaman lebih dari satu dekad dalam mengurus dan membantu wargakerja untuk menyempurnakan pengajian separuh masa mereka, SKC komited untuk membantu anda berjaya.

   100% online, dimana sahaja

   Semua bahan pembelajaran untuk setiap topik boleh didapati dalam talian melalui Learning Management System (LMS).

  • Yuran yang berpatutan

   Yuran struktur terbaik untuk program profesional

   Pembayaran Mudah

   Ansuran bulanan mudah 7x atau 10x

   Pengeluaran KWSP

   Pengeluaran KWSP boleh digunakan untuk membiayai pengajian anda. Untuk maklumat lebih terperinci, sila hubungi perunding kami

   Dana HRDCorp 

   Program ini juga boleh dituntut di bawah HRDCorp. Untuk maklumat atau bantuan yang lebih terperinci, sila hubungi perunding kami

  • Berinteraksi dengan pensyarah berpengalaman

   Bengkel online bersama dengan pensyarah akademik dan industri

   Semasa bengkel online sehari, anda akan dapat berinteraksi dengan ahli akademik dan pakar industri yang berpengalaman, dan pada masa yang sama dapat memanfaatkan peluang untuk mengenali dan bekerjasama dengan rakan sekerja dari pelbagai latar belakang dan bangsa.

    

   Sesi ini bertujuan untuk meningkatkan pemahaman anda mengenai topik yang anda pelajari. Semasa sesi ini, anda akan dapat menerapkan teori pembelajaran dan praktikal (praktik) melalui perbincangan mengenai penugasan modul.

   Prof. Dr. Barjoyai Bardai
   Professor

   Assoc. Prof. Dr. Gazi Md Nurul Islam
   Associate Professor

  • Program yang terbukti untuk wargakerja

   Misi Pusat Pendidikan Berterusan (CCE) Universiti Tun Abdul Razak (UNIRAZAK) adalah untuk menjadi pusat kecemerlangan pembangunan modal insan melalui program berasaskan kemahiran, latihan dan kursus pendek.

    

   Ini sejajar dengan kedudukan UNIRAZAK sebagai Universiti 5 Bintang SETARA Kementerian Pengajian Tinggi 2018/2019, UNIRAZAK dimiliki sepenuhnya oleh Yayasan Pelaburan Bumiputra, yang juga pemilik Permodalan Nasional Berhad (PNB).

    

   Kandungan program kami memberikan penekanan kepada orientasi praktikal dunia perniagaan semasa yang sesuai dengan norma dan amalan industri. Fokus program kami adalah kepada proses pembelajaran bersepadu yang menghubungkan teori dengan pendekatan industri praktikal.

  • Belajar dan Bina Network

   20,000 alumni kami adalah bukti bahawa pengajian UNIRAZAK cukup fleksibel untuk membantu anda mengimbangkan kerjaya, keluarga dan pelajaran.

   Alumni UNIRAZAK datang dari mana-mana sahaja, masing-masing dengan pengalaman profesional yang unik, komitmen peribadi dan aspirasi kerjaya seperti anda. UNIRAZAK berbangga dengan alumninya yang terus menerus memberi impak positif kepada komuniti dan profesion mereka di seluruh dunia.

   Raja Iskandar Raja Mukhtaruddin

   (Masters in Philosophy)

   General Manager

   Human Resource & AdministrationGAS Malaysia Bhd

   Nurhafizawati binti Ismail

   (MBA -Leadership)Sales Lead Malaysia & ThailandSoftline Group

  • Ambil langkah seterusnya, sekarang!

   Belajar di mana sahaja, bila-bila masa dengan Program UNIRAZAK Professional Qualification Level 6 dengan kelayakan tambahan sijil Professional Diploma dari UK.

   All Posts
   ×